Skip to content

Mentorálás - célok, módszerek

Szabadság és terápia

A legtöbbször nem járok konkrét terápiára, mégis, ami körülvesz terápia-kultúra. Arra törekszem, hogy elmossam a határt az élet és e terápia-kultúra között.

Az a célom, hogy mentorálás címen a problémákat feszegető, hümmögő elmélkedések helyett egy darabka élményt és valóságot hozzak létre, melyben érdek és megfontoltság nélkül cselekedhetek. A tevékeny ember optimizmusával és a konkrét érzéki tapasztalásokkal küzdök a félelem, a magány és a fenyegetettség érzésével, az álom és a képzelet világának menedékével.

A részvételt és a személyiség megnyilvánulását hangsúlyozom, a passzívan megemésztett szórakozás és az örökös fogyasztói kielégületlenség helyett. Kapcsolataimról igyekszem „lehámozni” a merevséget, az álszentséget, az elhatalmasodó sztereotípiákat.

A mentorálás során a hitelességet állítom szembe a rafinált szakmaiaskodással, az egyszerűséget a hazugsággal és a spontaneitást a sémák diktatúrájával. Fontosabbnak tartom az élet örömét és a szív érzékenységét, az értelem tudálékos vágyainál és a könyvtárnyi irodalom által meghatározott morális parancsok rémuralmánál.

Nyitott, alkotó emberként próbálom keresni az érvényesülést.

egy darabka valóság.... kattints, ha érdekel....